Glas Javnosti

Dobitni listić za „džekpot“ vredan 1,13 milijardi dolara prodat u Nju Džerziju

Svet
Autor: Glas javnosti

Lutrija Mega Millions saopštila je da je listić za "džekpot" vredan pozamašnih 1,13 milijardi dolara, peti najveći dobitak u istoriji igre, prodat u Nju Džerziju, čime je prekinut niz od 30 uzastopnih izvlačenja bez dobitnika.

Dobitni brojevi za „džekpot“ bili su 7, 11, 22, 29 i 38, plus dopunski broj 4, objavio je Mega Millions na internet stranici u sredu ujutro.

Pobednik, koji tek treba da bude identifikovan, može izabrati hoće li otići s 537,5 miliona dolara u „komadu“ ili rasporediti isplate na 30 godina, plaćajući godišnji porez na dohodak.


Premda veliki, „džekpot“ je još uvek daleko od najvećeg dobitka u izvlačenju Mega Millionsa. Na Floridi je prošle godine „džekpot“  iznosio 1,6 milijardi dolara. Dobitnik, koji je odlučio da ostane anoniman, prkosio je izgledima 1 prema 302,6 miliona.

Uplate za izvlačenja koja se odvijaju dva puta nedeljno koštaju dva američka dolara i prodaju se u 45 država i u distriktu Kolumbija, Portoriku i Američkim Devičanskim ostrvima.

Najveći pojedinačni dobitak na lutriji u istoriji SAD je 2,04 milijarde dolara koje je u novembru 2022. osvojio vlasnik Powerball listića u Kaliforniji.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR