sreda 23. maj 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > U Kruševcu počinje Specijalna Olimpijada Srbije

U Kruševcu počinje Specijalna Olimpijada Srbije

KRUŠEVAC - Kruševačko Sportsko društvo za decu i omladinu s posebnim potrebama "Palestra" od 24. do 27. maja biće domaćin sedmih nacionalnih igara Specijalne Olimpijade Srbije.

Igre će, kako je danas saopštio organizator, biti sutra svečano otvorene ceremonijom u centru Kruševca, a sportska takmičenja će se održati 25. i 26. maja u Hali sportova, Balon sali, na zatvorenim bazenima Sportskog centra i atletskoj stazi i fiskulturnoj sali škole "Veselin NIkolić".

Na ovogodišnjim igrama, kada se obeležava i 10 godina održavanja Specijalne Olimpijade Srbije, trebalo bi da nastupi oko 300 takmičara iz 12 gradova, u šest sportskih disciplina.

Na dosadašnjim državnim, nacionalnim i evropskim takmičenjima Specijalne Olimpijade "Palestra" je osvajala brojne medalje.

Sportsko društvo za decu i omladinu sa posebnim potrebama "Palestra" osnovano je u decembru 2003. godine sa namerom da fizičko vežbanje ne bude samo jedan od procesa u edukaciji dece i omladine, već da ih približi sportskim aktivnostima šire populacije.

"Palestra" okuplja više od 100 dece i omladinaca sa posebnim potrebama, uzrasta od 12 do 30 godina.