sreda 23. maj 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Iz Pomoravlja pet poslanika, svi iz Jagodine

Iz Pomoravlja pet poslanika, svi iz Jagodine

JAGODINA - U novom sazivu Skupštine Srbije naći će se pet poslanika iz Pomoravskog okruga kojima je Republička izborna komisija dodelila mandate po redosledu na izbornim listama, a svi su iz Jagodine. Iz Ćuprije, Paraćina, Svilajnca, Despotovca i Rekovca neće biti poslanika.

Sa liste koalicije SPS-PUPS-JS mandati su dodeljeni lideru Jedinstvene Srbije i gradonačelniku Jagodine Draganu Markoviću Palmi, njegovom zameniku i funkcioneru stranke Petru Petroviću i dosadašnjem poslaniku i funkcioneru stranke Zoranu Vasiću.

Sa liste "Pokrenimo Srbiju-Tomislav Nikolić" mandate su dobili predsednik Pokreta za privredni preporod Srbije Miodrag Nikolić Feman i predsednik Gradskog odbora SNS-a u Jagodini i dosadašnji poslanik Zoran Antić.

Ostale stranke i koalicije nemaju svoje predstavnike u parlamentu iz šest gradova Pomoravskog okruga.

RIK je dodelio 73 mandata listi "Pokrenimo Srbiju", lista "Za bolji život-Boris Tadić" dobila je 67 mandata, koalicija SPS-PUPS-JS 44, Demokratska stranka Srbije 21, Preokret 19, Ujedinjeni regioni Srbije 16, lista SVM pet, SDA dva i liste Sve zajedno, Ni jedan od ponuđenih odgovora i koalicija Albanaca Preševske doline po jedan mandat.