ponedeljak 23. april 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Jagodinske krojačice otputovale na obuku u Rumuniju

Jagodinske krojačice otputovale na obuku u Rumuniju

JAGODINA - U fabriku "Andrea konfecioni" u Rumuniji otputovala je na jednomesečnu obuku prva grupa žena koje će raditi u pogonu te italijanske kompanije u Jagodini.

Italijanski proizvođač cirada za automobile u martu ove godine počeo je da gradi pogon u Jagodini u kojem će zaposliti 520 radnika. Prema rečima zamenika gradonačelnika Jagodine Petra Petrovića, u prvoj grupi radnica koje su otišle na obuku je 11 žena koje su po zanimanju konfekcijski tehničari i krojači.

"Očekujemo da fabrika počne da radi 1. jula, do kada bi trebalo da budu završeni građevinski radovi i montaža mašina. Ovo će biti prva fabrika u našoj industrijskoj zoni pored autoputa Beograd-Niš", rekao je Petrović.
On je naglasio da je veliko interesovanje za rad u fabrici "Andrea konfecioni" u Jagodini, prvoj većoj investiciji u tom gradu.

Do sada se više od hiljadu mladih ljudi prijavilo za posao u toj fabrici u čiju će izgradnju i opremanje biti investirano devet miliona evra. Fabrička hala od 8.000 kvadrata se gradi na zemljištu sa kompletnom infrastrukturom koju je besplatno dodelila lokalna samouprava.

Država Srbija je italijanskoj kompaniji obezbedila subvencije od 9.000 evra po radniku. Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije, grada Jagodine i kompanije "Andrea konfecioni" potpisan je krajem prošle godine.