sreda 22. decembar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Somborski osuđenici služe kaznu radno

Somborski osuđenici služe kaznu radno

SOMBOR - Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović i gradonačelnik Sombora Nemanja Delić potpisali su, u Skupštini grada Sombora, Memorandum o saradnji u sprovođenju alternativnih sankcija, saopšteno je iz te uprave.

Sombor je na ovaj način postao sedmi grad u Srbiji u kome će se sprovoditi alternativne sankcije, odnosno koji će osuđenicima omogućiti da kaznu izvršavaju radom u javnom interesu, izvršenje uslovne osude pod zaštitnim nadzorom, kao i kućni zatvor.

Memorandum reguliše načine uspostavljanja saradnje između Povereničke službe, koja deluje u okviru Odeljenja za tretman i alternativne sankcije Uprave i organizacija i institucija u kojima će biti izvršavana kazna rada u javnom interesu, uslovna osuda sa zaštitnim nadzorom, kao i kazna zatvora u prostorijama u kojima osuđeni stanuje.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su načelnica Odeljenja za tretman i alternativne sankcije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dušanka Garić i upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Somboru Nikola Ilić.

Time su se stekli svi uslovi za otvaranje povereničke kancelarije u ovom gradu, navodi se u saopštenju.