sreda 22. decembar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Akreditovan Prištinski univerzitet

Akreditovan Prištinski univerzitet

KOSOVSKA MITROVICA - Prištinski univerzitet sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici dobio je akreditaciju za rad, izjavio je rektor univerziteta Zdravko Vitošević.

- Od Ministarstva prosvete Srbije dobili smo dozvolu za rad, nakon što je Komisija za akreditaciju izvršila proveru kvaliteta kapaciteta prostora, opreme i kadrova - rekao je Vitošević Tanjugu.

Vitošević je naglasio da je Prištinski univerzitet na ovaj način postao jedan od sedam državnih univerziteta u Srbiji koji su prema izveštaju Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta dobili dozvolu za rad. Rektor je kazao da Prištinski univezitet kvalitetom zaslužuje i dobija mesto u sredini lestvice akreditovanih univerziteta u Srbiji.

Prema njegovim rečima, to predstavlja podstrek za obezbeđivanje što boljih uslova za neometano funkcionisanje univerziteta i nada se da će uspeti da obezbede kadrovski podmladak.

- Pokušaćemo da za sledeći proces akreditacije koji se radi svakih pet godina, obezbedimo što bolje prostorne uslove i opremu, a nadam se da će i veliki broj mladih ljudi koji u ovom trenutku pokazuje interesovanje zasnovati radni odnos kod nas - rekao je rektor.