nedelja 22. januar 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Vranje ne zanimaju kradljivci uličnih poklopaca

Vranje ne zanimaju kradljivci uličnih poklopaca

Vranje svaki dan ostane bez poklopaca šahtova kažu u JP Vodovod i da su nemoćni sprečiti krađe

VRANJE - U JP Vodovod u Vranju kažu da ne prođe skoro nijedan dan, a da im građani ne javljaju o otvorenim šahtovima sa kojih su lopovi u subotu uveče ukrali poklopce.

Izvršni direktor u Vodovodu Božidar Đorđević rekao je novinarima da su oni nemoćni i da je krajnje vreme da policija počne ozbiljnije da se bavi ovim problemom, jer kradljivci tom preduzeću stvaraju ogromne štete.

"Samo prošlog meseca, krađom livenih gvozdenih poklopaca sa kanalizacionih šahtova ili rešetaka sa atmosferske kanalizacione mreže, kradljivci su JP Vodovod pričinili štetu od 3,6 miliona dinara", kaže Đorđević.

On objašnjava da se krađe događaju najčešće u noćima tokom vikenda i navodi da u Vranju na 150 kilometara gradskih ulica sa oko 4.000 poklopaca.

Tehnički direktor Vodovoda Žika Mitrović objašnjava da je kradljivcima poklopaca motiv visoka cena livenog gvožđa na otpadima, ali ga čudi da do sada niko nije odgovarao za ove krađe.

"Tačno je da kradljivci iz Vranja, poklopce koje mi proizvođaču plaćamo 15.000 dinara po komadu, prodaju otpadima u Bujanovcu, Presevu ili čak Leskovcu. Ali, zar je to problem da policija utvrdi ko tu vrstu robe prodaje i u kojim količinama".

Mitrović, takođe, upozorava da se, krađom poklopaca sa šahtova otvara i drugi problem – problem bezbednosti u kretanju i pešaka i vozila.

"Mi trpimo dvostruku štetu. Najpre zato što moramo ponovo kupiti i postaviti na svoje mesto svaki poklopac ili rešetku za vodu, a drugo što gubimo svaki sudski spor povređenih pešaka ili oštećenih motornih vozila", ukazuje Mitrović.