sreda 21. septembar 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > "Energetika" traži poskupljenje grejanja 25 odsto

"Energetika" traži poskupljenje grejanja 25 odsto

KRAGUJEVAC - Kragujevačko preduzeće "Energetika" spremno je za predstojeću grejnu sezonu, ali je i podnelo zahtev lokalnoj samoupravi za povećanje cene daljinskog grejanja 25 odsto, izjavio je direktor tog preduzeća Nikola Petrović.

Podsetivši da je grejanje poslednji put poskupelo novembra prošle godine 15 odsto, Petrović je naveo da su u međuvremenu povećane cene energenata neophodnih za funkcioisanje tog preduzeća što je i glavni razlog zbog kojeg je "Energetika" zatražila korigovanje cene.

Petrović je dodao da "Energetika" na deponiji uglja ima zaliha od 32.000 tona, kao i 1.400 tona mazuta, kao i da će u četvrtak, 22. septembra početi punjenje instalacija gradske mreže, kako bi se eventualni kvarovi na toplotnim instalacijama otklonili na vreme.

Kragujevačka "Energetika" toplotnom energijom snabdeva oko 18.000 korisnika, a za stan površine 50 kvadrata, koji nema ugrađen merač potrošnje, mesečno treba platiti 3.150 dinara.

Kragujevac, za razliku od pojedinih gradova u Srbiji prošle grejne sezone nije imao problem sa hladnim radijatorima, jer su stanovi koje toplotnom energijom snabdeva "Energetika" bili topli.

Da li će i za koliko grejanje poskupeti odlučiće članovi gradskog veća Kragujevca na nekoj od narednih sednica.

Komentari

U mom stan u ulici Voje Radica proslu zimu proveo sam cvokocuci. Garderoba je bila kao za ulicu kada nije ukljucena jedna ili vise grejalica. Bonifikacija koji dobijem samo za zimske mesece ne znaci nista Jer moram da koristim dodatno struju. Bill je jezivo. Temperatura u stanu se kretala oko 14 do 16 stepeni, retko kada vise.