četvrtak 21. mart 2013.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Leskovački učenici ukrali kameru izraelskom diplomati?!

Leskovački učenici ukrali kameru izraelskom diplomati?!

LESKOVAC - Bruka i sramota.
Zamenik ambasadora Izraela u Srbiji Ejal Naor ostao je u sredu bez medicinske kamere-pilule dok je leskovačkim srednjoškolcima predstavljao iskustva te zemlje u oblasti učeničkog preduzetništva.

Krađu je u međuvremenu potvrdila i portparol gradonačelnika Leskovca Sanja Conić.

"Ponudili smo nadokadu štete našem uvaženom gostu, ali je on odbio i tome nije pridavao važnost", rekla je Sanja Conić.

Naor je tokom prezentacije u Skupštini Leskovca učenicima dao da pogledaju kameru tipa "pilula" kako bi im približio novo tehničko dostignuće iz oblasti medicine.

Profesorka koja je pratila učenike rekla je da je prezenter nekoliko puta pozvao prisutne da vrate kameru, uz šaljivu opasku da košta "samo 3.000 dolara".

"Umesto aplauza na kraju prezentacije nastao je muk", rekla je profesorka.

Šef kabineta gradonačelnika Leskovca Nebojša Dimitrijević izjavio je kasnije u da kamera ne vredi 3.000, nego 300 dolara.

"Kamera koja je nestala tokom prezentacije u sali Skupštine grada je, zapravo, kapsula veličine antibiotika, koja se koristi u savremenoj medicini za jednokratnu upotrebu, za snimanje digestivnog trakta. Njena vrednost je 300 dolara. To mi je lično rekao gospodin Ejal Naor, koji nije pridavao značaj nestanku moderne sprave", kazao je Dimitrijević, lekar subspecijalista za ishranu.

Beta