utorak 20. decembar 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Kragujevac dobio najmoderniji zatvoren bazen

Kragujevac dobio najmoderniji zatvoren bazen

U olimpijski bazen prvi su ušli vaterpolisti Srbije, koji su odigrali revijalnu utakmicu, a vodu su u pauzi isprobali dečaci i devojčice iz kragujevačkih plivačkih klubova

KRAGUJEVAC - Zatvoreni bazen u čiju je izgradnju uloženo oko 500 miliona dinara počeo je da radi u Kragujevcu.

Novi sportsko rekreativni objekat otvorili su ministar omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

U olimpijski bazen prvi su ušli vaterpolo reprezentativci Srbije, koji su odigrali revijalnu utakmicu, a vodu su u pauzi isprobali dečaci i devojčice iz kragujevačkih plivačkih klubova. Snežana Samadržić Marković rekla je da je novi objekat spreman da bude domaćin evropskim i regionalnim takmičenjima, jer ispunjava sve standarde.

Stevanović je izjavio da je prvi zatvoreni bazen najveći poklon Kragujevčanima za Božić i Novu godinu. Niz objekata, od stadiona do hale u Dugoj gimnaziji, bazena koji ćemo uraditi do leta, potpuno menjaju sliku grada u ovoj oblasti, kao i u svim drugima, rekao je Stevanović, izrazivši očekivanje da će u zatvorenom bazenu stasati novi rekorderi i reprezentativci.

Objekat je projektovao arhitekta Zvonko Mihić, a raspolaže sa 5.600 kvadratnih metara korisnog prostora, olimpijskim bazenom, fitnes salonom, VIP ložama, tribinama za oko 400 gledalaca, kafe restoranom. Ljubitelji plivanja će moći do 3. januara besplatno da koriste novi bazen.