Glas Javnosti

Nadal je napokon na terenu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Konačno je došao i taj dan kada će svi navijači Rafaela Nadala videti svog ljubimca na terenu da igra takmičarski meč. Kada je poslednji put odigrao duel na turniru bila je prva sedmica januara, a on je izgubio u četvrtfinalu Brizbejna od Džordana Tompsona.

Mučio se Rafael Nadal, mučio, ali je na kraju presekao i odlučio da mesto njegovog povratka bude Barselona. Iako je bilo najavljivano da će se nakon pauze koja se dogodila posle prve sedmice 2024. u kojoj je stigao do četvrtfinala Brizbejna, vratiti na turnirima u Dohi, a potom i u Indijan Velsu i Monte Karlu, ništa od toga se nije desilo i Rafa je svaki put odustajao neposredno pred start turnira objašnjavajući svoj postupak kao "nespremnost da se vrati na teren".

Ipak, konačno je odlučio da njegovo telo može da podnese sve napore koje sa sobom nosi jedan teniski meč, pa za mesto njegovog povratka zvanično navodimo Barselonu.

Došao sam ovde u poslednji čas zato što nisam bio siguran da li ću moći da igram. U utorak ću biti na terenu - potvrdio je Rafa na konferenciji za medije u Barseloni.


Nadal će u prvoj rundi u Barseloni igrati protiv Italijana Flavija Kobolija, 62. tenisera sveta. Ovo će biti njihov prvi međusobni meč, a planiran je da počne ne pre 16 sati. Pobednik ovog duela igraće protiv Australijanca Aleksa de Minora u 2. kolu.

- U ovom trenutku moje karijere, ja sam u drugačijoj situaciji. Za mene je poklon što sam sada u Barseloni. Gledam na ovo kao na svoju poslednju godinu i želim da uživam u svakom trenutku. Osećam se spremnim da igram sutra. Ovo posmatram kao svoje poslednje učešće na ovom turniru. Ne znam šta će biti u budućnosti, ali pokušaću da sebi dam najbolju šansu. Nedelja treninga je bila dobra...

Na pitanje zbog čega ranije nije pričao o problemima sa abdomenom, Nadal je odgovorio:


Umorim se od priča o problemima koje imam. Na mentalnom nivou, ove stvari utiču na nas. Znam da se situacija može pogoršati, ali nastavićemo sve dok ne osetim da nije vredno toga. Ne postavljam rok, ali život ti pokazuje put. Trenutno se na treningu osećam bolje, spreman sam da se takmičim. Postoji neizvesnost, ali morate živeti sa tim. Morate da budete u stanju da stvari gledate pozitivno.

Podsetimo, Rafa je u 2024. odigrao samo tri meča, ostvario dve pobede i poraz. Na terenu smo ga poslednji put videli u prvoj nedelji januara kada je na turniru u Brizbejnu pobedio Dominika Tima i Džejsona Kublera, ali je izgubio od Džordana Tompsona.

Glas javnosti /S08S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR