četvrtak 20. oktobar 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Direktor ''Vodovoda'' tužen zbog dugovanja za vodu

Direktor ''Vodovoda'' tužen zbog dugovanja za vodu

LOZNICA - Lozničani Javnom komunalnom preduzeću ''Vodovod i kanalizacija'' duguju bezmalo 41 milion dinara, zbog čega se od mnogih korisnika naplata potraživanja ostvaruje sudskim putem, a među tuženima za neplaćanje vode i kanalizacije je i direktor tog JKP.

U cilju naplate dugovanja za pružene komunalne usluge podnete su tužbe protiv 2.370 građana, među kojima je i direktor JKP ''Vodovod i kanalizacija'' Slobodan Todorović, koji za usluge preduzeću na čijem je čelu nije platio oko 30.000 dinara, rečeno je u Javnom stambenom preduzeću.

Od 123 zaposlena u ''Vodovodu i kanalizaciji'' samo dvanestoro nema dugovanja za usluge koje pruža njihovo preduzeće, dok ostali treba za vodu i kanalizaciju da plate oko 940.000 dinara, a 15, uglavnom rukovodolaca, uključujući i direktora, je tuženo zbog neplaćenih obaveza.

Ti podaci, sa pojedinačnim iznosima dugovanja, uz ime svakog od zaposlenih u ''Vodovodu i kanalizaciji'', ranije su upućeni Gradskom veću, a upotpunjeni su pojedinostima koje nepobitno potvrđuju protiv koga, kada i za koji iznos je podneta tužba Osnovnom sudu u Loznici.

Direktor Todorović je za Tanjug kategorično negirao da je protiv njega podneta tužba zbog dugovanja, naveo da je u dva navrata već uplatio ukupno 18.205 dinara i da će izmiriti celokupan iznos koji nije platio, kao i drugi zaposleni u tom JKP, tako što će im se u ratama umanjivati plate.

Direktor ''Toplane'' Milan Panić rekao je da od zaposlenih u tom JKP samo predsednik sindikalne organizacije ''Nezavisnost'' duguje 61.167 dinara za isporučenu toplotnu enrgiju i da je protiv njega 15. jula ove godine podneta tužba.

Direktor JKP ''Naš dom'' Stano Tešić kaže da među njihovim radnicima nema dužnika za iznošenje smeća, što je jedna od osnovnih delatnosti tog preduzeća.

Predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Marko Jovanović najavio je da će uoči predstojeće sednice gradskog parlamenta njihova odbornička grupa odlučiti da li će predložiti Skupštini grada da Todorović bude smenjen sa funkcije direktora ''Vodovoda i knaliazacije''.

Inače, u JSP ''Loznica'', koje obavlja objedinjenu naplatu usluga za sva lokalna JKP i u njihovo ime i sudskim putem obezbeđuje izmirivanje dugovanja korisnika, rečeno je da je ukupan iznos duga 56.995. 751 dinara, od toga za vodu i kanalizaciju 40.870.052 dinara.

Dug za iznošenje smeća je 8.463.841dinara, neplaćena potraživanja za daljinsko grejanje iznose 6.160.071 i za gradsko građevinsko zemljište 1.097.366 u Loznici i 404.421 dinara u Banji Koviljači.