utorak 19. oktobar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Na Kongresu pedijatara 600 lekara iz Srbije i komšiluka

Na Kongresu pedijatara 600 lekara iz Srbije i komšiluka

BEOGRAD - Međunarodni kongres pedijatara, na kome učestvuje preko 600 lekara specijalista iz Srbije i zemalja u regionu, počeo je sinoć u beogradskom Sava centru, saopštili su organizatori kongresa.

U radu Kongresa, koji će trajati tri dana, kroz brojna predavanja i različite sesije, stručnjaci će razmeniti iskustva i izneti rezultate svojih istraživanja u oblasti unapređenja zdravstvene zaštite dece, kvaliteta rada pedijatrijskih službi u našoj zemlji, statističke parametre o zdravlju dečije populacije u Srbiji, uticaju savremenog načina života na razvoj najmlađih.

Predmet rasprave biće i kvalitet života kod dece obolele od astme, u kojoj meri najmlađi pate od različitih alergijskih reakcija, dijabetesa i drugih hroničnih nezaraznih bolesti.

Kongres su organizovali Udruženje pedijatara Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, uz podršku Saveza nacionalnih evropskih pedijatrijskih društava i udruženja ( EPA - UNEPSA), Međunarodnog udruženja pedijatara (IPA), kao i generalnog sponzora kompanije „Hipp", proizvođača organske hrane za decu.