subota 19. maj 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Sud vratio oduzete mandate DSS i NS

Sud vratio oduzete mandate DSS i NS

GORNJI MILANOVAC - Žalbe Demokratske stranke Srbije (DSS) i Nove Srbije (NS) o oduzimanju mandata posle objavljivanja zvaničnih rezultata lokalnih izbora u Gornjem Milanovcu, Upravni sud je usvojio i sinoć su uručena rešenja.

Opštinska izborna komisija (OIK) posle zvaničnog proglašenja rezultata izbora, donela je novo rešenje po kome su još po jedno odborničko mesto dobili Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka i Srpska napredna stranka.

Tri odbornička mandata oduzeta su od Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije, sa obrazloženjem "da nije poštovan sistem najvećeg količnika zbog čega su poništeni već objavljeni rezultati".

Uložene su žalbe i Upravni sud je poništio rešenje OIK a u presudi, koji je potpisala predsednica veća Ljiljana Petrovich piše da "ne proizilazi ovlašćenje da OIK po službenoj dužnosti poništava zapisnik o rezultatima izbora na koji nije bilo nikakvih prigovora".

Predsednik OIK Dragan Jevremović jutros je novinarima rekao da "Upravni sud nije meritorno odlučio već je tu odluku ostavio OIK-u" "Mi ćemo zasedati u roku od 24 sata od prijema rešenja, koje je stiglo sinoć u 20 časova", kazao je Jevremović.

Ovlašćeni predlagač liste DSS Dušan Đurović rekao je da će protiv odgovornih članova u OIK biti podnete krivične prijave zbog prepravljanja zvaničnih rezultata izbora.