ponedeljak 19. april 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Škole u Aranđelovcu dobile 12 kompjutera

Škole u Aranđelovcu dobile 12 kompjutera

ARANĐELOVAC - Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić danas je sa direktorom Javnog preduzeća Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd Velimirom Radosavljevićem posetila Osnovnu školu "Miloš Obrenović" u Aranđelovcu, gde je Radosavljević predao donaciju od 12 kompjutera.

Svaka od osnovnih škola u aranđelovačkoj opštini dobiće po jedan kompjuter.

Prema Radosavljevićevim rečima, Aranđelovac je 11. grad u kome je Aerodrom "Nikola Tesla" od maja prošle godine donirao računare, što je deo velike republičke akcije, čiji je pokretač Ministarstvo za telekomunikacije.

- Današnja poseta je imala još jedan značaj, jer je sa svim direktorima aranđelovačkih osnovnih škola dogovorena poseta oko stotinu najboljih đaka Aranđelovca beogradskom aerodromu - rekao je Radosavljević.

Ministarka je direktore škola upoznala sa opasnostima koje vrebaju decu pri korišćenju interneta, ukazujući da veliku ulogu imaju nastavnici i roditelji koji decu treba da zaštite i da im objasne da na internetu ima i zlonamernih ljudi i šta je ono što deca ne treba nikada da rade da bi bila bezbedna.

- To je velika akcija koju ministarstvo vodi već godinu dana, sve škole su na određeni način uključene, a sada smo lansirali i internet kviz, Klikni bezbedno.rs u koji su se uključila deca iz cele Srbije i do sada su dodeljene dve nagrade, u Pečenjevcima i Batočini - rekla je ministarka.