subota 19. mart 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Odbornici SRS u Valjevu prešli u SPS

Odbornici SRS u Valjevu prešli u SPS

VALJEVO - Članovi Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Valjevu, koji su i odbornici u Skupštini grada, Biljana Preradović i Zoran Živković prešli su u redove Socijalističke partije Srbije, saopšteno je u Gradskom odboru SPS u Valjevu.

Među imenima novih članova gradskog odbora SPS koji su došli iz redova radikala naveden je i Dragan Milošević, kao i dr Đura Mihajlović.

Kao razlog za napuštanje SRS, odbornici su naveli nezadovoljstvo radom Gradskog odbora ove stranke i isključenje Verana Panića, predsednika Okružnog odbora SRS u Valjevu, kao i očekivanje da će prelaskom u članstvo SPS moći da daju veći doprinos kao odbornici u Skupštini grada Valjeva u rešavanju aktuelnih problema.

Na ovu odluku dvoje odbornika SRS odmah je reagovao Dragan Stojanović, šef odborničkog kluba SRS u Skupštini grada Valjeva, rekavši da nisu u pitanju stranački interesi već nešto drugo, verovatno obećanja za dobijanje radnih mesta i drugih pogodnosti.

- To što oni nisu prihvatili da vrate i mandate, to je stvar njihovog morala - rekao je Stojanović.

Odbornik Dragan Milošević, međutim, demantovao je informaciju GO SPS da je napustio članstvo u SRS, rekavši da je on odlazio u GO ove stranke kao građanin, u ime meštana Valjevske Kamenice, tražeći da se konačno završi gradnja vodovoda koja traje decenijama i Dom kulture u Valjevskoj Kamenici.

- Tamo su mi, istina, nudili da pređem u članstvo SPS, ali to nisam prihvatio, a i da sam prihvatio da pređem u neku drugu stranku, ja bih tamo prešao kao čovek i vratio mandat - precizirao je Milošević.

Dragan Stojanović, šef odborničkog kluba SRS, obavestio je novinare da dr Đura Mihajlović, koji se pominje da je kao član SRS takođe prešao u SPS, nije član SRS i da je iz nje otišao nakon podele članstva na SRS i SNS.

Nakon ovog prelaska, u Skupštini grada SPS-PUPS sada imaju 8 odbornika, koliko i SRS, koja je ostala bez dva odbornika.