petak 18. maj 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Jagodinski motofest za potpukovnika Ostojića

Jagodinski motofest za potpukovnika Ostojića

JAGODINA - Treći motofest, za koji se očekuje da će okupiti oko 1.000 motociklista iz cele Srbije, biće održan u subotu u Jagodini u znak sećanja na potpukovnika Vojske Jugoslavije Gorana Ostojića, koji je poginuo na Kosovu 1998. godine.

Motofest, u okviru kojeg je predviđen i defile bajkera kroz Jagodinu, biće održan kao deo 14. Memorijalnog kupa "Potpukovnik Goran Ostojić", koji se održava u znak sećanja na načelnika štaba 63. padobranske brigade iz Niša, koji je poginuo u borbama sa albanskim teroristima 28. jula 1998. godine kod Junika, na Kosovu.

Defile bajkera predviđen je za 17 sati. Oni će voziti glavnom ulicom Jagodine, a zatim položiti cveće na bistu u osnovnoj školi koja nosi Ostojićevo ime. U okviru memorijala od 16.30 održaće se revijalni padobranski skokovi na terenima Auto-moto saveza u Jagodini.

Na rok koncertu od 18 sati, osim bendova iz Niša, Jagodine i Despotovca, nastupiće i hrvatski muzičar Dado Topić sa svojim bendom "Tajm" (Time), najavio je predsednik Organizacionog odbora 14. memorijala Čedomir Vučićević.

Organizaciju Motofesta pomogli su Udruženje veterana 63. padobranske brigade i moto klub "Noćni vukovi" iz Niša.