nedelja 18. mart 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Jagma u Jagodini: Traži se karta više za Dane komedije

Jagma u Jagodini: Traži se karta više za Dane komedije

JAGODINA - Prava jagma vlada za ulaznicama za 41. pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dane komedije", koji se, po tradiciji, održava od 20. do 27. marta u Jagodini. 

Prodaja ulaznica počela je jutros u 10 sati, a dva sata pre počelo je okupljanje građana ispred ulaza u Centar za kulturu i formiranje reda, rekli su Tanjugu radnici ove ustanove.

Za nabavku ulaznica za ovaj festival uvek je gužva, ali ove godine posebno, zbog dobrog repertoara, niske cene od samo 300 dinara, ali i navike Jagodinaca da gledaju festival, ocenjuju organizatori ove kulturne manifestacije.

Štampano je 438 kompleta, koliko ima sedišta sala za održavanje predstava, za osam predstava - sedam u konkurenciji za nagrade i osmu koja se igra u čast nagrađenih na Svetski dan pozorišta - 27. mart, a u Upravnom odboru festivala, podsećaju da svake godine dobijaju oštre primedbe grđana što ne mogu doći do krata.

Na predlog Skupštine grada, najvećeg finasijera festivala, da se gledanje predstava omogući i građanima sa nižim primanjima, cena ulaznice je 300 dinara i nije menjana poslednje dve godine, dok je u Beogradu, na primer, za posetu jednoj od ovih predstava cena ulaznice najmanje 800 dinara, kazao je predsednik Upravnog odbora Dana komedije Dobrica Milićević.

U odluci organizatora, koja je istaknuta na ulaznim vratima, stoji da se "karte prodaju pojedinačno, a građani mogu kupiti najviše dve karte za po dve predstave".

Selektor ovogodišnjih "Dana komedije" je pozorišni kritičar "Politike" teatrolog Ana Tasić, a svečano će ih otvoriti glumica Milena Dravić.

Prvu predstavu u konkurenciji za nagrade odigraće pozorište "Boško Buha" iz Beograda, "Svojtu" Nebojše Romčevića u režiji Nikole Zavišića.

Na festivalu, uz pozorišta iz Beograda, učestvuju i pozorišta iz Novog Sada, Niša, Subotice i Banja Luke.

Uz publiku, predstave će ocenjivati stručni žiri: reditelj Jug Radivojević ( predsednik) glumci Dara Džokić i Dragiša Milojković. Najviše priznanje festivala "zlatni ćuran" za životno delo biće uručeno Mileni Dravić.