subota 17. septembar 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Zvaničnici grada Kragujevca gosti Torina

Zvaničnici grada Kragujevca gosti Torina

KRAGUJEVAC  - Delegacija grada Kragujevca koju predvodi zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković boravi u dvodnevnoj poseti Italiji gde će danas u Torinu razgovarati sa gradonačelnikom tog grada Pierom Fasinijem.

Na sajtu grada Kragujevca www.kragujevac.rs navodi se da je poseta Italiji organizovana je povodom obeležavanja 150 godina od ujedinjena Italije, a grad Kragujevac kao jedan od partnera te zemlje u mnogim obastima dobio je priliku da tokom dva dana predstavi svoje potencijale u Torinu i Pordenonu u regiji Fruli Venecija Đulija.

Zamenik gradonačelnika i koordinator radne grupe za Fijat Neboša Zdravković juče je u pratnji domaćina, glavnog Fijatovog arhitekte Dijega Velinija obišao pogon fabrike u Kasinu 130 kilometara od Rima i razgovarao sa menadzerima.

To je jedna od najsavremenijih fabrika u kojoj 4.800 radnika godišnje tržištu isporuči 250.000 vozila.

U organizaciji grupacije "Finest" u Pordenonu u regiji Venecija Đulija juče je organizovana konferencija na temu "Destinacija Kragujevac" kojoj je prisustvovalo oko 30 privrednika iz tog regiona.

O mogućnostima investiranja, podsticajnim merama i uslovima za ulaganje u Kragujevcu govorili su zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković i predstavnici Preduzeća za izgradnju grada.