sreda 17. avgust 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Direktor "Autoprevoza": Veza jedini uslov dobijanja posla

Direktor "Autoprevoza": Veza jedini uslov dobijanja posla

GORNJI MILANOVAC - Direktor Saobraćajnog preduzeća "Autoprevoz" iz Gornjeg Milanovca Milorad Katanić kritikovao je nadležne u Dečjoj ustanovi u tom gradu, jer nisu oglasili tender za izbor firme koja će organizovati prevoz dece na letovanje u Buljarice.

- Prevoz dece na letovanje u Buljarice u organizaciji Dečje ustanove iz Gornjeg Milanovca sproveden je mimo svih propisa, a lične veze bile su jedini uslov dobijanja tog posla - rekao je Katanić.

On je najavio da će pokrenuti postupak pred nadležnim državnim institucijama zbog "privilegovanog poslovanja budžetskih korisnika".

Prema njegovim rečima preduzeće "Autoprevoz" nikada nije obavešteno niti dobilo poziv da učestvuje na tenderu, a decu je ove godine u Buljarice prevozilo preduzeće "Kragujekspres" iz Kragujevca.

- Tražimo ravnopravnost i posao neka dobije onaj ko ponudi najbolje uslove. Mi organizjemo prevoz dece u Vrnjačkoj banji i okolnim gradovima, ali u svom gradu nikada ne znamo kada se raspisuje tender - rekao je Katanić.

Direktorka Dečje ustanove Vera Tomašević nije želela da komentariše navode o kršenju pravila tenderske procedure i dodala da ta ustanova nema obavezu oglašavanja tendera.

- Po Zakonu o javnim nabavkama tenderi male vrednosti ne moraju da se raspisuju i oglašavaju - rekla je Tomaševićeva.