utorak 17. jul 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Svi za Novi Sad nova odbornička grupa u skupštini

Svi za Novi Sad nova odbornička grupa u skupštini

NOVI SAD - U Skupštni Novog Sada danas je formirana nova odborničke grupe pod nazivom "Svi za Novi Sad", koju će činiti devet odbornika, a predsedavaće joj Branka Bežanov, saopšteno je iz te poslaničke grupe.

Zamenik Bežanovoj biće Zoran Narančić, dodaje se u saopštenju i navodi da je o osnivanju odborničke grupe obaveštena predsednica novosadskog parlamenta Aleksandra Jerkov.

Odbornička grupa "Svi za Novi Sad" zalagaće se za ravnomeran razvoj svih delova Novog Sada i formiranje gradskih opština, kroz promenu Statuta grada, čime bi, kako je navedeno, Novi Sad prestao da bude poslednji veliki grad u državi sa potpuno centralizovanim sistemom gradske uprave.

Zalagaće se i za socijalno odgovornu politiku grada, okrenutu prema marginalizovanim društvenim grupama, višečlanim porodicama i deci bez roditeljskog staranja, dostupnost sportskih i kulturnih sadržaja tokom cele godine svim građanima Novog Sada, a posebno stanovnicima prigradskih naselja.

Odbornička grupa "Svi za Novi Sad" će se prema organima izvršne vlasti u Novom Sadu odnositi konstruktivno, uz insistiranje na ostvarivanju navedenih usaglašenih programskih ciljeva, navodi se u saopštenju.

"Odbornička grupa je otvorena za sve odbornike koji budu želeli da se priključe i doprinesu ostvarivanju navedenih ciljeva, a ostalim odborničkim grupama u Skupštini grada Novog Sada pruža ruku saradnje", navedeno je u saopštenju.