subota 17. jul 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Darovi za leskovačke bebe

Darovi za leskovačke bebe

LESKOVAC - Članica Gradskog veća Leskovca Ivana Cakić-Kukar najavila je da će taj grad obezbediti svakoj bebi rođenoj u ovoj godini poklon-paket vredan 5.000 dinara, kao podršku rađanju. Cakić-Kukar je obećala da će, ukoliko ne bude poklon-paketa, roditelji dobijati protivvrednost u novcu, posredstvom Centra za brigu o deci.
"Lokalna samouprava je uspela da uz velike teškoće obezbedi izvestan fond odakle će donirati svaku novorođenu bebu sa teritorije našeg grada", rekla je Cakić-Kukar.

Prva beba je danas dobila poklon, a u narednom periodu će i ostala deca rođena u 2010. godini dobiti novac ili poklon-paket u vrednosti od pet hiljada dinara. "Nadam se da će se ovaj fond veoma brzo isprazniti i da će nam se što više dece rađati", rekla je Cakić-Kukar i pozvala sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj akciji promocije i podrške rađanju. Načelnica odeljenja ginekologije Gradske bolnice Mira Ivanović rekla je da je pad nataliteta i na teritoriji grada Leskovca alarmantan.

"Sredinom osamdesetih imali smo godišnje oko 3.200 porođaja, tokom prošle godine rođeno je 1.900 dece. Ovo predstavlja dramatično upozorenje da smo u biološkom nestajanju", izjavila je Ivanović.