četvrtak 17. maj 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > U Jagodini sve spremno za "Noć muzeja"

U Jagodini sve spremno za "Noć muzeja"

JAGODINA - Zavičajni muzej u Jagodini za "Noć muzeja", 19. maja, posetiocima će, uz stalnu postavku, prirediti i tematsku izložbu radova pod nazivom "Profesori i studenti", Muzej naivne i marginalne umetnosti tematsku izložbu pod nazivom "Erotika u delima naivnih i marginalnih umetnika", a Muzej voštanih figura izložbu ostvarenja Nikole Tesle.

"Izložba pod nazivom "Profesori i studenti" je izložba radova profesora i studenata Pedagoškog fakulteta u Jagodini, a radovi su stvarani u raznoj tehnici", izjavio je direktor Zavičajnog muzeja Zoran Petrović.

Ispred zgrade muzeja biće upriličena mini likovna kolonija Udruženja umetnika Srbija i izložba Udruženja "Etnoforma", dodao je Petrović i istakao da je u "Noći muzeja" ulaz u Zavičajni muzej besplatan, od 18 do 02 sata.

Muzeju naivne i marginalne umetnosti, ovo će biti šesto učešće u "Noći muzeja", a izložba "Erotika u delima naivnih i marginalnih umetnika", sadrži dela erotskog sadržaja 22 umetnika iz muzejske zbirke.

"Reč je o likovnim stvaraocima različitih generacija, senzibiliteta i kulturoloških identiteta u čijim se ostvarenjima: slikama, skulpturama, grafičkim radovima, crtežima, susrećemo sa konkretnom, takoreći vidljivom, ali i simbolizovanom erotskom predstavom", izjavila je direktor Muzeja Nina Krstić.

Autor izložbe je mlada istoričarka umetnosti Nina Ljubomirović. Posetioci će moći da vide i retrospektivnu izložbu Vojkana Morara "Dozivanje anđela" i stalnu postavku muzeja.

Muzej voštanih figura, jedini u Srbiji, uz stalnu postavku, pripremio je i izložbu pod nazivom "Prometej 20.veka", izjavila je v.d direktora Valentina Đorđević.

Reč je o izložbi ostvarenja srpskog i svetskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle.