četvrtak 17. mart 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Kraljevčani pomažu narod Japana

Kraljevčani pomažu narod Japana

KRALJEVO - Građani Kraljeva najbolje znaju koliko svaki vid pomoći i saosećanja ovih dana znači narodu Japana i zato ćemo pomoći u skladu sa svojim mogućnostima, rekao je gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović.

Simović kaže da je odmah posle katastrofe izazvane zemljotresom i cunamijem ambasadoru Japana uputio telegram saučešća, a grad Kraljevo će, iako i sam sanira posledice zemljotresa, izdvojiti novčanu pomoć.

- Mi najbolje znamo koliko u ovakvim trenucima svaka pomoć znači ne samo u materijalnom, nego još više u duhovnom smislu. Neophodan je svaki znak pažnje i solidarnosti, koji pokazuje da niste sami - rekao je Simović.

Gradonačelnik kaže da je bio u prilici da izraze saučešća prenese i lično supruzi japanskog ambasadora, koja je ove nedelje posetila Kraljevo.

- Sastanak je bio mnogo ranije dogovoren, ali i pored svega što se događa u Japanu, ona nije želela da odloži ili otkaže susret - istakao je Ljubiša Simović.

Ambasador Japana Tošio Cunozaki posetio je Kraljevo posle zemljotresa koji je ovaj grad pogodio 3. novembra prošle godine, a Japan je izdvojio 62.000 evra za sanaciju Osnovne škole "Dimitrije Tucović".