utorak 17. januar 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > U Nišu lutke na mestima odbornika DS i URS

U Nišu lutke na mestima odbornika DS i URS

NIŠ - Sednica Skupštine grada Niša, koja je zakazana na zahtev opozicije i na kojoj je trebalo da se raspravlja o izveštaju Državne revizorske institucije, danas nije održana zbog nedostatka kvoruma. Sednici nisu prisustvovali odbornici vladajućih partija Demokratske stranke (DS) i Ujedinjenih regiona Srbije.

U sali su bili samo odbornici opozicije, koji su u prazne klupe odbornika vladajuće koalicije postavili tri lutke iz izloga bez glava, prenosi Medijski istraživački centar.

- Bojkot stranaka vladajuće koalicije je skandal bez presedana, koji nas uvodi u diktaturu jer se negiraju važne institucije Srbije kao što je DRI - rekao je šef odborničke grupe DSS.

Lapčević smatra da bojkotom sednice Skupštine vlast u Nišu želi da sakrije da je u 2010. godini zloupotrebila više od milijardu dinara iz gradskog budžeta koji je tada bio manji od šest milijardi.

Bojkot sednice Skupštine grada Niša lideri DS i URS najavili su juče, iako su prošle nedelje pristali da se u gradskom Parlamentu o tome raspravlja.