utorak 16. decembar 2008.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Srbija – ukratko...

Srbija – ukratko...

Paketići
NOVI SAD - Humanitarna organizacija „Duga“ poklonila je novogodišnje paketiće za 14.000 mališana, koji su upisani u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“. Roditelji dece, koja su upisana u PU „Radosno detinjstvo“ , mogu podići novogodišnje paketiće za svoju decu do 22. decembra u Humanitarnoj organizaciji „Duga“.

Putevi
KURŠUMLIJA - Opština Kuršumlija obavlja rekonstrukciju puta Barlovo - Grabovnica - Tovrljane. Za ovaj put u dužini od 6,2 kilometara opština je izdvojila dva miliona dinara, a radove izvodi preduzeće „Tomović“ iz Kuršumlije. Tokom obilnih kiša, poplave su po proceni opštinske komisije pričinile štetu od dvadeset miliona dinara, a od toga na seoskim putevima u iznosu od 15 miliona i na poljoprivrednom zemljištu pet miliona dinara.

Fudbaler
KIKINDA - Na tradicionalnom novogodišnjem turniru u malom fudbalu koji se igra do 30. decembra nadmetaće se 44 ekipe. Prijavljivanje timova bilo je besplatno jer je nagrade najboljim majstorima „bubamare“ od 320.000 dinara obezbedio prvotimac nemačkog Šalkea Mladen Krstajić. Tradicionalni novogodišnji turnir organizuje FK Kikinda u kome se Krstajić fudbalski afirmisao. Sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je u humanitarne svrhe.

Trojke
KURŠUMLIJA - Krava Šara stara osam godina vlasnika Dušana Radovanovića (66) iz Belog Polja kod Kuršumlije, otelila je tri teleta. Ponosni domaćin kaže da ne pamti da se u njegovom selu i okolini desio sličan slučaj i objašnjava da je ista krava prošle godine otelila dva teleta. Veterinar Slobodan Savić kaže da su tri teleta prava retkost, i da u 90 odsto slučajeva krava oteli jedno tele, skoro deset odsto dva, a samo u pola procenta tri teleta.

Nagrade
ČAČAK - Odlukom odbornika gradske skupštine, dobitnici godišnje nagrade grada Čačka za 2008. godinu su sportski radnici Dušan Radonjić i Radmilo Mišović, dugogodišnji radnik fabrike „Sloboda“ Branko Galić i Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“. Dušan Radonjić (68) je bivši igrač i trener FK Borac, a zatim i trener klubova Novi Pazar, Sloboda, Napredak,Čukarički i Priština. Radmilo Mišović je, kako je obrazloženo ,čitav svoj život posvetio košarci i KK Borac u kome je od 1951. godine. Oni će podeliti novčanu nagradu koja iznosi četiri prosečne mesečne neto zarade u Čačku. Branko Galić (76) je dugogodišnji radnik kompanije „Sloboda“ i još uvek radi na održavanju opreme u Fabrici specijalnih alata.
Jedini kolektiv kome će 18. decembra, prilikom obeležavanja Dana grada, biti uručena godišnja nagrada je Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“. Ta ustanova, organizator brojnih manifestacija kulture u ovom gradu, ove godine obeležava 160 godina postojanja.