utorak 16. novembar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Proradila narodna kuhinja, ali obroka je manje

Proradila narodna kuhinja, ali obroka je manje

PIROT - Posle pauze od četiri i po meseca, ponovo radi Narodna kuhinja u Pirotu, ali je broj korisnika manji zbog nedostatka novca. Broj korisnika je sa 850 smanjen za 200 i pravo na kuhinju imaće 650 ugroženih osoba.

Saradnik u akcijama Crvenog krsta u Pirotu Stanimir Pejčić kaže da je namirnice obezbedio Crveni krst Srbije a sredstva za pripremu obroka lokalna samouprava. "'Broj korisnika Narodne kuhinje smo smanjili za 200 jer nema dovoljno para u budžetu opštine za pripremu jela. Komisija za narodnu kuhinju je na osnovu kriterijuma o socijalnoj ugroženosti morala da revidira broj korisnika. Ovo je konačan spisak od 650 korisnika, a na listi čekanja imamo još oko 200 lica", kazao je Pejcić.

On je naveo da će obroke bez mesa i hleb korisnici dobijati na dva gradska punkta i da će kuhinja raditi naredna četiri meseca. Član Opstinskog veća Boban Nikolić kazao je da su sredstva za pripremu obroka obezbeđena do kraja godine i da se za narednu u opštinskom budžetu planira pet miliona dinara za rad narodne kuhinje.