utorak 16. novembar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Novi Sad opet dobija Koncert godine

Novi Sad opet dobija Koncert godine

BEOGRAD - Najznačajnija koncertna rok manifestacija u Srbiji tokom devedesetih godina, novosadski "Koncert godine" biće ponovo održan 11. decembra u dvorani "Spens", uz nastupe pank sastava "Pekinška patka", "Ritam nereda", "Ateist rep" i drugih izvođača.

Organizatori obnovljenog "Koncerta godine" najavili su da će nastupiti i zrenjaninski metalci "Overdrajv" (Overdrive), beogradski alternativni pop sastav "Svi na pod!", "S.A.R.S." vlasnici hita "Buđav lebac", hrvatska treš pop grupa "Lolobriđida", bosansko-hercegovačka "Dubioza kolektiv" i mračni hard rokeri "Bjesovi".

Glavne zvezde koncerta su legendarni novosadski pankeri iz "Pekinške patke", koji su se okupili ove godine da proslave 30 godina od kultnog singla "Bila je tako lijepa", a prethodno su ovog leta svirali povratničke koncerte u Beogradu i Zagrebu, kao i na "Danima piva" u Zrenjaninu.

Kako je najavljeno, na "Koncertu godine" bend pevača Nebojše Čonkića-Čonte će promovisati povratnički singl "Un ano de amor", prvi studijski rad "Patke" još do albuma "Strah od monotonije" iz 1981. godine. "Novosađanima možemo samo da poručimo da 'Patka' prži ponovo i to pošteno! Biće pržiona, žestoka, kao pre 30 godina. Bez obzira što smo sad matoriji, svirački smo čak i jači, a ja vokalno nisam izgubio ni deset posto. Održavam formu tako što pevam u kupatilu svaki dan!", poručio je Čonkić.

Kako je najavljeno, novosadski "Ritam nereda" će na "Koncertu godine" predstaviti nedavno objavljeni besplatni net album "Paralelni svet", a u "Spensu" će svirati i njihovi sugrađani "Ateist rep", prisutni kao "jedni učesnici prvog legendarnog 'Koncerta godine'" iz 1993. godine.

"Koncert godine" održavan je u Novom Sadu od 1993. do 2002. godine uz nastupe tada najpoznatijih srpskih rok sastava, i organizatori iz promoterske kuće "Aaa prodakšn" (Production) ističu da je slovio kao skup "ljubitelja kvalitetne domaće muzike i onih koji ne vole turbo folk, domaći pop i grand estradu".