utorak 16. novembar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Bivši predsednik SO Kosovska Mitrovica vratio pečate

Bivši predsednik SO Kosovska Mitrovica vratio pečate

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da je, bivši predsednik opštine Ivica Mirković, vratio službene pečate, čime su se stvorili uslovi za neometano funkcionisanje ove opštine na severu Kosova.

Pantić je rekao da je na sastanku sa šefom kancelarije Ministarstva za Kosovo i Metohiju Vladom Prodovićem bivši predsednik opštine Mirković vratio pečate predsednika opštine i opštinskog veća. On je dodao da do kraja dana očekuje da i bivši predsednik skupštine opštine Ksenija Božović vrati pečat koji je zadržala nakon sednice skupštine opštine 21. oktobra, kada je došlo do smene opštinskog rukovodstva.

Pantić je rekao da je razgovarao i sa pomoćnikom ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vladanom Jović, koja je obećala da će to Ministarstvo do kraja dana dati saglasnost za izradu novih opštinskih pečata, jer su pečati koje je bivše rukovodstvo neovlašćeno zadržalo, proglašeni nevežećim. On je dodao da će rešavanjem ovog problema biti otklonjena svaka prepreka da korisnici opštinskog budžeta u Kosovskoj Mitrovici dobiju primanja koja kasne.

Do krize u funkcionisanju opštinske vlasti u Kosovskoj Mitrovici došlo je iznenada jer je na poslednjoj sednici opštine, vlast okupljena oko Demokratske stranke izgubila većinu. Naime, dvojica odbornika iz redova Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajća dali su podršku odbornicima Srpske napredsne stranke i Demokratske stranke Srbije, čime je u gradskoj skupštini formirano novo opštinsko rukovodstvo.