ponedeljak 16. jul 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Popust do 15, a račune dali 14. kad blagajna ne radi

Popust do 15, a račune dali 14. kad blagajna ne radi

GORNJI MILANOVAC - Inkasanti Javnog komunalnog preduzeća u Gornjem Milanovcu račune za usluge uručuju uoči roka kada se odobrava poseban popust za redovno plaćanje, što niko ne može da iskoristi, rekli su jutros nezadovoljni građani.

Ovo preduzeće odobrava popust od pet odsto za sve uplate do 15. u mesecu, a inkasanti su račune građanima podelili u subotu 14. jula, kada blagajna ne radi. Obaveze mogu biti izmirene tek danas, kada je prošao rok za stimulaciju.

Građani negoduju zbog kašnjenja u dostavljanju računa i traže da im se ubuduće uplatnice šalju poštom, kao što to rade ostala javna preduzeća, umesto da Komunalno preduzeće posebno plaća pojedince kojima je jedini posao da raznose obračune i čitaju vodomere.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Rajko Nešković rekao je agenciji Beta da su inkasanti "neophodni jer donose žive pare i tačno znaju gde ko živi", a računi su predati njima svakog prvog u mesecu.

On je naveo primer građanina koji se bavi proizvodnjom peciva i sedam godina nije plaćao vodu, ali će morati da plati prosečnu potrošnju 69.000 dinara jer je kontrolom komunalne inspekcije utvrđeno da nije uključen vodomer.

U inspekcijskim službama izjavili su da su postupili po zahtevu ovog preduzeća, ali su izrazili čuđenje kako inkasanti sedam godina nisu reagovali, niti su prijavili zloupotrebu.