subota 16. mart 2013.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Oprezno zbog poledice i snega na kolovozu

Oprezno zbog poledice i snega na kolovozu

BEOGRAD - Na autoputevima u Srbiji kolovozi su jutros vlažni, snega nema, a na državnim putevima prvog prioriteta snega ima do pet santimetara, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Na ostalim putevima kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara na teritoriji Vranja, Valjeva, Novog Pazara, Zrenjanina, Zaječara, Užica, Požege, Ivanjice, Kolubare, Beograda.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do pet santimetara, obavezna je zimska oprema i proporučuje se oprezna vožnja.

Za šlepere i kamione s prikolicom važi zabrana saobraćaja na prilazu Kopaoniku preko Brzeća.

"Putevi Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje treba da voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putevima Slatina-Valjevo-Podbukovi, Mali Zvornik-Loznica-Valjevo, Valjevo-Debelo Brdo, Korenite-Krupanj, Jošanička Banja-Kopaonik, Pričević-Pećka-Ljubovija, Krupanj-Gračanica, Valjevo-Povlenska Kosa, Kopaonik-Jaram, Kopaonik-Rudnica, Kraljevo-Goč.