nedelja 15. jul 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > DS: Zaštiti prava smenjenih direktora

Kuršumlija

DS: Zaštiti prava smenjenih direktora

Skupštinska većina SNS i DSS smenila je šest direktora javnih ustanova, institucija i preduzeća i to na "fantomskim" sednicama upravnih odbora, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DS

KURŠUMLIJA - Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) iz Kuršumlije saopštio je danas da će povodom, kako navode, nezakonite smene direktora javnih preduzeća i ustanova, koje su smenili naprednjaci i Demokratska stranka Srbije, po hitnom postupku preduzeti sve mere i zaštititi prava smenjenih direktora.

U saopštenju se navodi da je u proteklih 20 dana, skupštinska većina Srpske napredne stranke (SNS) i DSS smenila šest direktora javnih ustanova, institucija i preduzeća, koja su na opštinskom budžetu. Dodaje se da su direktori smenjivani na "fantomskim" sednicama upravnih odbora, koji su umesto u prostorijama tih preduzeća i ustanova, odražavane u zgradi opštine Kuršumlija.

Opštinski odbor DS iz Kuršumlije je obrazloženje za smenu direktorke Centra za socijalni rad Svetlane Milutinović ocenio kao "skandalozno, provokativno i uvredljivo".

Predsednik Skupštine grada Goran Bojović je smenu Milutinovićeve obrazložio time da je ona "prenaglašeno učestvovala u predizbornoj kampanju na strani DS i da je favorizovala članove te stranke, pa je to razlog za njenu smenu".

U saopštenju je ocenjeno da je reč o bahatom ponašanju nove opštinske garniture iz redova SNS i DSS, jer kako se navodi, nema ničeg neobičnog da u predizbornoj kampanji budu aktivni članovi svih stranaka, a ne da se osuđuju i kažnjavaju članovi DS.

DS iz Kuršumlije je osudila i smenu direktora gradske biblioteke Nebojše Gašića, jer se, kako navode, radi o čoveku koji ne pripada nijednoj stranci i čiji su rezultati nagrađivani prestižnim nagradama na nivou Srbije.

Predsednik Skupštine grada Goran Bojović je Gašićevu smenu obrazložio time da on mora da bude smenjen, jer radnici u biblioteci nisu završili književnost. Upravni odbor biblioteke nije održan u prostorijama te ustanove, a novoimenovani direktor Dragan Simić je dobio prvo radno mesto. Direktorka Doma zdravlja Ljiljana Arsenijević je takođe, kako navode iz DS-a, nezakonito smenjena, jer Upravni odbor nije održan u prostorijama Doma zdravlja.

Komentari

Tako i trebe, ali necemo se smiriti dok se to ne uradi u celoj Srbiji.

Nezakonite smene, kažete??? Ko to nije iskusio "na svojoj koži" ili ko nije bio "svedok" nezakonite smene direktora...neće vam poverovati. Da budem iskrena, mislila sam da se TO dogodilo i događa samo u malim sredinama...malim opštinam poput opštine Leposavić, na Kosovu i Metohiji. Takozvana nova vlsat je, bukvalno, preko noći smenila četiri direktora, ali se nije zaustavila na tome. Svakodnevno "pljušte" nezakonite smene, pretnje, ucene...
Ko može, sme i ume da pomogne direktorima nezakonito smenjenim??? Opštinski odbori DS?? Volela bih da je tako, ali mislim da se, bar za sada, protiv "vetrenjača" bore sami.