petak 15. jul 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Radnici "Čipsare" dali državi rok od 48 sati

Radnici "Čipsare" dali državi rok od 48 sati

ČAČAK - Radnici čačanske Fabrike čipsa na jutrošnjem protestnom okupljanju dali su rok državnim organima od 48 sati da počnu sa rešavanjem nagomilanih problema ovog preduzeća posle privatizacije.

"Zajedno s radnicima fabrike hartije blokiraćemo sve magistralne puteve, a onda krenuti u Beograd pred vladu. Neka nas hapse ako hoće, bolje nam je i u zatvoru nego ovako na ulici bez posla, opljačkani i poniženi", poručio je predsednik sindikata ovog preduzeća Zoran Zečević.

Predstavnici sindikata su naglasili da im nije jasno zbog čega je obustavljena prodaja preduzeća sedam dana pre otvaranja ponuda.

Stečaj u čačanskoj "Čipsari" je uveden 26. oktobra prošle godine, a prodaja njene imovine, koja je oglašena 27. maja i čiji je rok trebalo da istekne 13. jula, zaustavljena je na osnovu naredbe Višeg javnog tužilaštva o zabrani raspolaganja imovinom stečajnog dužnika.

U trenutku oglašavanja prodaje, nije postojala zabrana, već je ona doneta tek nakon upisa imovine u zemljišne knjige. Ovlašćeni sudski veštaci procenili su da imovina fabrike vredi 4,76 miliona evra. Prilikom uvođenja stečaja poverioci su prijavili potraživanja od oko 15 miliona evra.