petak 15. jul 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Na karneval u Vrnjačkoj banji došlo 150.000 ljudi

Na karneval u Vrnjačkoj banji došlo 150.000 ljudi

VRNJAČKA BANJA - Festival radosti, muzike i karnevalskog raspoloženja, tradicionalni Vrnjački karneval, koji traje do nedelje 17. jula, posetilo je blizu 150.000 posetilaca, saopštila je Turistička organizacija Vrnjačke banje.

Razlog tako dobroj posećenosti je i veoma dobar i pre svega raznolik program - pored koncerata, pozorišnih predstava, maskenbala, akrobatskih performansa, održana je i velika dečija povorka na opšte oduševljenje najmlađih.

Veliku medijsku pažnju su izazvali i nastupi naših poznatih muzičkih zvezda - Biljane Krstić i Bistrik benda koja je u Vrnjačkoj banji nastupila nakon 15 godina, zatim Goce Tržan, Starog grada, USB benda.

U okviru karnevala održava se i šesti Festival zabavne muzike "Banja 2011." na kome su nastup imale mlade muzičke nade, a nakon oficijelnog dela prve festivalske večeri je održan koncert grupe Kerber koji je okupio više od 10.000 ljudi.

U nastavku karnevala najavljeni su koncerti grupe Regina, Valentina, Bojana Marovića, Nataše Bekvalac i drugih.

Centralni događaj je velika međunarodna karnevalska povorka u subotu 16. jula, koju će činiti više od 40 karnevalskih grupa iz Srbije i inostranstva sa blizu 1.000 učesnika. Prema očekivanjima ovogodišnji Vrnjački karneval će zasigurno oboriti sve rekorde posećenosti.