sreda 15. jun 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Praznični dani čačanske policije

Praznični dani čačanske policije

ČAČAK - Obeležavanje jednog od najznačajnijih dana u istoriji srpske policije počelo je druženjem policije sa učenicima osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova na području Moravičkog okruga, javlja RTS.
 
U znak sećanja na hrabre čačanske policajce Aleksandra Savića, Radojka Milovanovića, Cvetana Jovanova, Duška Đokovića i Duška Gligorića, koji su izgubili život izvršavajući službene zadatke na Kosovu i Metohiji, delegacije Policijskih stanica u Čačku, Gornjem Milanovcu, Lučanima i Ivanjici položile su cveće na njihove grobove i posetili porodice poginulih kolega.

Tokom prazničnih dana nisu zaboravljeni ni ranjeni policajci.

U okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, u Policijskoj stanici Lučani u Guči, 13. juna priređen je prijem za predstavnike državnih organa i radnike te policijske stanice.
 
Jedan od najsvečanijih događaja kojim je Policijska uprava u Čačku obeležila Svetu Trojicu bio je polaganje zakletve 32 policijska službenika koji su primljeni u službu u proteklih godinu dana.

Praznične dana čačanske policije upotpunila je i jedna medalja - za revnosnu službu drugog reda.

Među dobitnicima je bio i čačanski policajac Dragoljub Đorđević. Medalju mu je, u ime predsednika Republike Srbije Borisa Tadića, na svečanom prijemu u Palati Srbije, 12. juna, dodelio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.