Posle prijatnog dana i ukusnog roštilja, sledi ne tako primamljiv posao čišćenja roštilja. Zato postoje korisni saveti koji će vam pomoći da lako očistite rešetku za roštilj i uklonite masnoću i neprijatne mirise i pripremite roštilj za sledeće okupljanje.
Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da brzo očistite roštilj.
Za čišćenje električnih roštilja najbolje rešenje je upotreba sirćeta i crvenog luka. Prvo zagrejte roštilj i poprskajte ga belim sirćetom kako bi se masti što brže rastvorile. Posle toga ćete ukloniti masnoću sa crnog luka, tako što ćete očistiti rešetku sa polovinom crnog luka. Takođe očistite roštilj zgužvanom aluminijumskom folijom, a na kraju isperite vodom.
Roštilj možete vrlo lako očistiti i alkoholnim sirćetom. Pomešajte jednake delove vode i sirćeta, a zatim stavite rešetku u vreću za smeće i dodajte mešavinu vode i sirćeta. Ostavite rešetku za roštilj u kesi da odstoji preko noći da se masti razgrade. Ne zaboravite da sledećeg dana operete rešetku vodom.
Soda bikarbona je saveznik u svakom čišćenju, pa će biti od pomoći i za roštilj. Jednostavno uzmite sodu bikarbonu, pomešajte je sa vodom u razmeri jedan prema tri, a zatim očistite rešetku sunđerom i mešavinom sode bikarbone i vode.
Glas javnosti/ N01S