ponedeljak 14. jun 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Tuča rukovodstva SO Podujevo, policija sve pohapsila

Tuča rukovodstva SO Podujevo, policija sve pohapsila

Predstavnici nove i stare stranačke većine međusobno se optužuju ko je započeo obračun. Privedeno i staro i novo rukovodstvo

KURŠUMLIJA - Na sednici Skupštine opštine Podujevo, izmeštene u Kuršumliju, sinoć je izbila tuča odbornika opozicije i vladajuće koalicije!
Fizički obračun počeo je u skupštinskoj sali tokom rasprave o smenjivanju rukovodstva i imenovanju novog. Nekoliko osoba je lakše povređeno, a potom su u policijsku stanicu u Kuršumliji privedeni svi odbornici i kompletno opštinsko rukovodstvo.

SO Podujevo je 1999. godine izmeštena u Kuršumliju. Po nalogu Ministarstva za Kosovo i Metohiju, na večerašnjoj sednici SO Podijevo trebalo je da odluči koja je od dve suprotstavljene opštinske vlasti lagalna. Prilikom izglasavanja nepoverenja i izbora novog rukovodstva, došlo je do spora jer su obe strane tvrdile da druga ne poštuje skupštinsku proceduru.
Predsednik skupštine Milovan Tončić je rekao agenciji Beta da je incident izbio kada je sa stola predsedavajućeg gurnuo papire na pod, te je došlo do koškanja između njega i Ivice Markovića koji predvodi novoizabrano opštinsko rukovodstvo.

"Bio sam revoltiran time što opozicioni odbornici nisu poštovali demokratsku procedure. Oborio sam papire sa stola, a predsedavajući Ivica Marković je fizički nasrnuo na predsednika opštine Obrena Anđelkovića", kazao je Tončić. On je dodao da su se potom potukla dva suprotstavljena rukovodstva i odbornici.

Predsednik Opštine Obren Anđelković je rekao da su ga opozicioni odbornici tukli pesnicama čitavh pet minuta. "Svuda po telu imam podlive krvi, a gornja usna mi je isečena od udarca. Najpre su mi zavrnuli košulju na glavu, a potom su me tukli", rekao je Anđelković i dodao da mu je ukazana lekarska pomoć u Domu zdravlja.
S druge strane, novoizabrani predsednik Opštine Ivica Marković je rekao da ga je prvo fizički napao predsednik skupštine Tončić. "Odbornici su morali da priskoče u pomoć jer su mene udarali i predsednik Skupštine i predsednik Opštine. Pocepali su mi košulju i pokidali dugmad na njoj", rekao je Ivica Marković i dodao da je u tuči lakše povređeno još nekoliko opozicionih odbornika.

Fizički sukob dve suprotstavljene strane u sali SO Kuršumlija je prekinut intervencijom policije. Zatim su svi odbornici kao i dva suprotstavljena rukovodstva privedeni u stanicu policije. Odbornici su pre dva meseca izglasali nepoverenje celokupnom rukovodstvu na čelu s predsednikom Opštine Obrenom Anđelkovićem i imenovali novo rukovodstvo s novim predsednikom Opštine Ivicom Markovićem.
Incident između ova dva rukovodstva se dogodio i pre više od mesec dana kada je novoizabrano rukovodstvo zauzelo kancelariju predsednika Opštine. Sukobili su se oko stolica u njoj. Članovi oba rukovodstva nisu izlazili 24 časa iz te kancelarije.
 Na večerašnjoj sednici SO Podujevo odbornici su ponovo izglasali nepoverenje rukovodstvu na čelu s Anđelkovićem i potvrdili imenovanje novog rukovodstva na čelu s Markovićem. Ta dva rukovodstva i dalje ne priznaju jedno drugo, i najavljuju da će sutra svi doći na posao i ponovo zauzeti stolice u kancelariji predsednika Opštine.

Komentari

Samo u Srbiji je moguce,zarad ocuvanja fotelja,izmestiti opstinu Podujevo u opstinu Kursumlija.I opet ti odbornici koji se biju za tu istu fotelju koju i ne zasluzuju...Kako ih samo nije sramota?Ako toliko vole "fotelju" i funkciju pa neka idu u Podujevo i tamo rade u svom i narodnom inetresu.Lako je se iz daljine boriti za Srpstvo ali niko nece ne teren.Dosta nam je vise takvih "patriota" koji se iz BG ili drugih gradova u Srbiji busaju u junacke grudi i kunu se" Kosovo je srce Srbije" dok na Kosovo nisu privirili godinama.Davno je moj deda rekao"Politikom se ne bave posteni ljudi vec barabe".I sve ovo sto godinama gledamo i trpimo od politicara je dokaz da je moj deda imao pravo.Na zalost svih nas...

Smešno.Ne trebaju šiptari.Vi ćete se pobiti sami.