ponedeljak 13. avgust 2012.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Elektičari u minskom polju promenili banderu

Elektičari u minskom polju promenili banderu

BUJANOVAC - Ekipe Elektrodistribucije Vranje promenile su, uprkos riziku, u minskom polju u reonu sela Dobrosin, banderu izgorelu u požaru, nakon čega je snabdevanje strujom u dva sela bujanovačke opštine normalizovano, izjavio je danas šef dispečerske službe u tom preduzeću Vladan Veljković.

Ponovo je redovno snabdevanje strujom u selima Dobrosin i Končulj, rekao je Veljković i dodao da je pred radnicima Elektrodistribucije još jedan zadatak - da omoguće snabdevanje strujom i domaćinstva iz tri sela u opštini Preševo, koja su zbog požara od pre nedelju dana takođe ostala bez struje.

U požaru niskog rastinja, koji je delimično zahvatio i prostor minskog polja, pre četiri dana, izgorele su tri bandere srednjenaponskog voda preko koga se strujom snabdevaju Dobrosin i Končulj, kazao je Veljković i dodao da je jedna od tih bandera bila u minskom polju.

"Iako je bilo rizika, ekipe Elektrodistribucije Vranje odeljenja u Bujanovcu nisu čekale deminere da provere teren već su zamenile sve tri izgorele bandere", kazao je on.

Veljković je dodao da je još jedan veliki problem nakon požara ostao u opštini Preševo gde je oko 120 domaćinstava u delu sela Buštranje, Ljanik i Svinjište bez struje nedelju dana.

Prema njegovim rečima, nekoliko bandera je stradalo u požaru koji je u tom delu opštine Preševo goreo nekoliko dana početkom prošle nedelje, a nakon toga je još nekoliko dana vatra tinjala, zbog čega električarima nije bio moguć pristup.

Beta