subota 13. avgust 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Crnim kesama na partizanske spomenike

Crnim kesama na partizanske spomenike

NIŠ - Organizacija "Srbska Akcija" objavila je na svom sajtu fotografije aktivista koji crnim kesama prekrivaju pojedine spomenike u Nišu sa ispisanim zahtevom da se "otkrije istina o komunističkim zločinima".

"Zahtevamo istinu o komunističkim zločinima u Nišu i okolini. Pravda za žrtve crvenog terora", navodi se u porukama na spomenicima koji su osvanuli u četvrtak u Nišu prekriveni crnim kesama.

Na sajtu ta organizacija navodi da komunizam još uvek nije poražen, da "komunistički zločini nad srpskim narodom nikad nisu zvanično istraženi, već se oni još uvek zataškavaju i prećutkuju".

Niko od zvaničnika još nije reagovao povodom ovog incidenta u Nišu.

U poruci koja je zalepljena preko kesa, "Srbska Akcija" poziva "na buđenje uspavanih savesti", proziva istoričare i gradske čelnike kako bi "najzad počela istraživanja o komunističkim zločinima u niškom kraju".

"Južne vesti", dnevne internet novine, na svom sajtu podsećaju da su za organizaciju "Srbska Akcija" Nišlije prvi put saznale početkom godine na tribini o podizanju velikog krsta na brdu Vinik kada su aktivisti delili letke "Ko i zašto kleveće Srpsku pravoslavnu crkvu".

Oni su tada izražavali protest, kako navode "Južne vesti", zbog zahteva da SPC plaća porez.