Glas Javnosti

Gordan Kičić dao glas Garfildu: Najpopularniji mačak se vraća na scenu

Zabava
Autor: Glas javnosti

Prema likovima koji je osmislio legendarni Džim Dejvis 23. maja nam stiže nova dugometražna ekranizacija stripova Garfild.

Gotovo 20 godina nakon izlaska prvog igranog filma, omiljeni narandžasti mačak koji voli lazanje vraća na veliko platno u režiji Marka Dindala, a u domaćim bioskopima moći će da se pogleda od 23. maja. Glas novom Garfildu pozajmio je Gordan Kičić, koji je tokom sinhronizacije na srpski jezik iskusio kako je to biti lenj i samoživ mačak.

U novoj komediji, nakon što se Garfildov divan, opušten i sit život sa Džonom i Odijem potpuno promeni kada ga poseti njegov otac Vik, Garfild mora da krene u avanturu gde će naučiti nešto potpuno neočekivano.

Printscreen/youtube
foto: Jutjub


U novom animiranim filmu "Garfild" Kris Prat je originalnom Garfildu pozajmio glas, a to su učinili i Semjuel L. Džekson i Hana Vedingam. Scenario ovog animiranog filma potpisuje nagrađivani Dejvid Rejnolds, a rediteljsku palicu drži Mark Dindal. U srpskoj verziji, pored Gordana Kičića, čuju se i Marko Kon, Ognjen Radivojević, Tamara Dragičević, Stefan Vukić, Nikola Jelić Mikri i Srđan Jovanović


Kada je počeo da crta i piše Garfilda, Džim Dejvis je iza sebe imao devet godina rada na stripovima i nadao se da će mu priča o lenjom i samoživom, ali nadasve inteligentnom mačku konačno doneti pravi uspeh. Nakon što su ga odbili u nekoliko agencija, strip je debitovao 19. juna 1978. i posle samo tri godine, Garfilda je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. imao je više od četvrt milijarde čitalaca širom sveta i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR