četvrtak 10. mart 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Zaječarci protestovali zbog lošeg grejanja

Zaječarci protestovali zbog lošeg grejanja

ZAJEČAR - Stanovnici jednog naselja u Zaječaru protestovali su zbog lošeg grejanja u toku ove zime, a direktor gradske toplane obećao im je umanjenje računa za celu grejnu sezonu pošto budu obavljenja merenja temperature u stanovima.

Građani zaječarskog naselja Kraljevica protestovali su ispred zgrade "Toplifikacija Moravije" tvrdeći da je oko hiljadu stanova u ovom naselju imalo prosečnu temperaturu u ovoj grejnoj sezoni od 15 do 18 stepeni, pa su bili prinuđeni da se dogrevaju.

Organizator protesta Dragiša Stefanović napomenuo je da se sada najavljuje i povećanje cene grejanja od 20 odsto, "što je sramota, jer ne ispunjavaju uslove ni za sadašnju cenu po kvadratu od 66,38 dinara".
"Dosad smo se pismeno i usmeno, žalili na kvalitet grejanja, ali od toga nije bilo ništa i naš sledeći korak biće Gradska uprava, koja je osnivač ovog preduzeća", izjavio je Stefanović.

Direktor gradske toplane, Aleš Nepejhal obećao je okupljenim građanima da će im računi za celu grejnu sezonu biti umanjeni, nakon što se obave neophodna merenja.
"U pitanju je problem tehničke prirode, koji dugoročno može da se reši samo izgradnjom nove kotlarnice u naselju 'Popova plaža' i rekonstrukcijom svih 160 podstanica. Gotovo 90 odsto opreme je već spremno i mi se nadamo da ćemo novu kotlarnicu, započetu pre dve godine, završiti za tri meseca", rekao je Nepejhal. Građani su mu, negodujući, odgovorili da ne traže umanjenje računa, već dobro grejanje.

Gradsku toplanu je od kraja prošle godine preuzela nova češka firma "Atol development", koja je postala većinski vlasnik. Za grejanje Zaječaraca pre toga, bila je zadužena "Moravija energo" iz Češke Republike, koja je otišla u stečaj.