četvrtak 10. mart 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Vrtiću u Majdanpeku od Japana 62.000 evra

Vrtiću u Majdanpeku od Japana 62.000 evra

BEOGRAD - Vlada Japana poklonila je oko 62.000 evra predškolskoj ustanovi "Marija Munćan" iz Majdanpeka, što je deo programa podrške poboljšanju uslova obrazovanja u Srbiji.

Ugovore o donaciji u Vladi Srbije potpisali su otpravnik poslova Ambasade Japana Kazuaki Kameda i direktorka predškolske ustanove "Marija Munćan" iz Majdanpeka Dragica Nikolić.

"Siguran sam da će projekat rekonstrukcije predškolske ustanove 'Marija Munćan' omogućiti deci da se igraju u boljim uslovima ...i nadam se da će ova pomoć unaprediti dalji razvoj prijateljskih odnosa između Japana i Srbije", istakao je Kameda nakon potpisivanja ugovora o pomoći. Prema Kamedinim rečima, obrazovanje je jedna od najvažnijih oblasti interesovanja Vlade Japana, koja će nastaviti da je podržava u Srbiji.

Direktorka predškolske ustanove Dragica Nikolić je rekla da će deci koja idu u predškolsku ustanovu "Marija Munćan" biti mnogo lepše i prijatnije, jer će imati bolje uslove za rast i razvoj.

Uključujući ovu donaciju, Vlada Japana je kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) od 1999. godine poklonila Srbiji oko 7,3 miliona evra, a ukupan iznos veći je 200 miliona evra.