četvrtak 10. mart 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Useljivo 200 montažnih kuća u Kraljevu

Useljivo 200 montažnih kuća u Kraljevu

KRALJEVO - Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković rekao je da je četiri meseca posle zemljotresa koji je pogodio Kraljevo, useljivo 200 novih montažnih kuća i ponovio da očekuje da sanacija stambenih objekata bude završena do 1. oktobra.

On je s ministrom odbrane Draganom Šutanovcem u selu Vitanovac predao ključeve montažnih kuća porodicama Tomović i Komatović.
"Radi se na još 70 lokacija, tako da će se u novu kuću uskoro useliti i tristota porodica. Uprkos teškim vremenskim uslovima, dobro napreduje izgradnja kuća, a počinje i sanacija oštećenih zgrada", rekao je ministar Marković.

Ministri Marković i Šutanovac u Vitanovcu su posetili četvoročlanu porodicu vojnika po ugovoru desetara Igora Komatovića i petočlanu porodicu poljoprivrednika Radovana Tomovića. Obe porodice su dobile montažne kuće od po 60 kvadrata. U nastavku posete Kraljevu, ministri su razgovarali sa rukovodstvom grada na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Simovićem.

U zemljotresu koji je 3. novembra 2010. godine pogodio Kraljevo poginule su dve osobe, a oštećeno je oko 16.000 objekata. Procenjuje se da će biti neophodna izgradnja oko 500 kuća porodicama čiji su domovi pretrpeli oštećenja šeste kategorije i moraju biti srušeni.