četvrtak 10. mart 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Proširenje "Petnice" u maju

Proširenje "Petnice" u maju

VALJEVO - Radovi na proširenju Istraživačke stanice "Petnica" kod Valjeva, vredni 7,6 miliona evra, počeće u maju, rekao je direktor te naučne ustanove Vigor Majić.

Majić je objasnio da je Evropska investiciona banka objavila tender za izvođača radova na proširenju smeštajnih kapaciteta u "Petnici", prema projektu valjevskog arhitekte Anđelke Mandić Milutinović.

Radovi će početi u maju, a u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih objekata, ukupnog kapaciteta 170 ležajeva za polaznike i njihove nastavnike na površini od 17.000 kvadrata, biće uloženo 5,3 miliona evra. Ostatak novca od 2,3 miliona evra biće uložen u nabavku moderne opreme.

Majić kaže da bi ti radovi trebalo da budu završeni do proleća 2012. On je izrazio uverenje da će, barem u prvoj fazi radova, nastava u "Petnici" moći da se odvija normalno, a da će do kraćeg prekida možda doći krajem 2011. i početkom 2012. godine.

Istraživačka stanica "Petnica" postoji 29 godina i za to vreme kroz nju je prošle više od 250.000 đaka i studenata iz Srbije i inostranstva, kao i nekoliko hiljada njihovih nastavnika.

Ključne reči: