četvrtak 10. mart 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Nova policijska stanica u Novom Sadu

Nova policijska stanica u Novom Sadu

NOVI SAD - Do kraja godine Novi Sad trebalo bi da dobije još jednu policijsku stanicu, koja će biti u Novom naselju gde živi oko 150.000 ljudi, najavili su predstavnici grada i novosadske policije.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović rekao je na konferenciji za novinare da je izuzetno važno što će taj deo grada dobiti policijsku stanicu, jer je problem bezbednosti građana "prisutan već više od decenije".

Uz podsećanje da je Novi Sad godinama tražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da se ta policijska stanica otvori, Jovanović je najavio da će grad učiniti sve da se prostor što pre privede nameni.

Portparolka Policijske uprave Novi Sad Mileva Tomić nije precizirala kada će biti otvorena nova ispostava, ali je rekla da sa "velikom izvešnošću" može da tvrdi da će se to dogoditi ove godine. Ona je objasnila da otvaranje zavisi i od tehničkih pitanja, koja se moraju rešiti pre otvaranja ispostave.

Nova policijska stanica biće pored Satelitske pijace u prostoru gde se nalazi uprava Apoteke Novi Sad. Kako je najavljeno, selidba Apoteke počeće sledeće nedelje.