četvrtak 10. mart 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Čačanin Aco i u zatvor zbog ćirilice!

ODBIO DA PLATI KAZNU ZA PARKIRANJE ISPISANU NA LATINICI

Čačanin Aco i u zatvor zbog ćirilice!

ČAČAK - Aco Đ. (47) iz Čačka, koji je odbio da plati kaznu za pogrešno parkiranje jer je bila napisana latinicom, dobio je sudsko rešenje kojim mu se ta novčana kazna zamenjuje zatvorom.

Aco Đ, po zanimanju stolar, rekao je novinarima da mu je uručeno sudsko rešenje kojim mu se kazna od 5.000 dinara za pogrešno parkiranje zamenjuje zatvorskom kaznom u trajanju od pet dana.

On je na to rešenje Prekršajnog suda u Čačku uložio žalbu jer je i ono napisano latinicom i traži da mu i to rešenje bude napisano ćirilicom.

"Neću im platiti kaznu sve dok rešenje, zapisnici i ostali dokumenti stižu napisani latinicom. Tražim da se poštuje moje ustavno prvo i da mi kazna bude napisana na ćirilici, a ne tražim da mi se kazna smanjuje", rekao je Aco Đ.

On je pre godinu dana parkirao automobil u centru Čačka, suprotno postavljenom saobraćajnom znaku i odbio je da plati kaznu za pogrešno parkiranje, jer je policajac službenu belešku napisao latinicom.

Njegov automobil je odneo pauk, a Prekršajni sud je odredio kaznu od 5.000 dinara. Aco Đ. se tada žalio na to rešenje suda koje je, kao i policijska beleška bila napisana latinicom, ali sud nije uvažio njegovu žalbu.

Komentari

Postujem. Covjek ima svoje principe.

Ацо, подршка из Новог Сада! Само напред, Србине! Следићемо те и ми овде! Живео!

Svaka ti cast majstore...