četvrtak 10. mart 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Besplatne krštenice zrenjaninskim đacima prvacima

Besplatne krštenice zrenjaninskim đacima prvacima

ZRENJANIN - Gradska uprava Zrenjanin i Skupština grada realizuju akciju dostavljanja Izvoda iz matične knjige rođenih za svu decu koja se upisuju u školsku 2011/12. godinu u osnovne škole na teritoriji Grada Zrenjanina i koja su rođena u Zrenjaninu.

Svi budući đaci prvaci rođeni u Zrenjaninu tokom 2004. godine i do kraja februara 2005. godine, dobiće na kućne adrese roditelja ili staratelja besplatan Izvod iz matične knjige rođenih koji je neophodan za upis u prvi razred osnovne škole.

Dostava izvoda već je počela u naseljenim mestima na teritoriji Grada Zrenjanina i realizovaće se tempom kojim budu pristizali spiskovi budućih prvaka iz svih vrtića Predškolske ustanove "Zrenjanin" i osnovnih škola iz seoskih naselja.

Lično traženje izvoda zahteva i određeno vreme i trošak, pa su roditelji zamoljeni da budu strpljivi i da sačekaju da im izvod stigne na kućne adrese. Upis u osnovne škole traje od 1. aprila do 31. maja ove godine.

Akcijom, koja je realizovana i prošle godine, Gradska uprava Zrenjanin želi da učini jednostavnijom pripremu za upis dece u školu.