ponedeljak 9. maj 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Bolnica u Jagodini dobiće grudno i ortpediju

Bolnica u Jagodini dobiće grudno i ortpediju

JAGODINA - U Opštoj bolnici u Jagodini počela je izgradnja i uređenje prostora za grudno i ortopedsko odeljenje koji će biti useljivi u septembru, izjavio je direktor bolnice Darko Miletić.

Radi se o nadogradnji dva sprata na postojeće objekte neuropsihijatrije i neurologije, Službe hitne pomoći i Urgentne medicine, objasnio je Miletić i napomenuo da će na mestu sadašnjeg objekta grudnog odeljenja, koji je davno trebao biti srušen zbog dotrajalosti, biti izgrađen objekat za palijativnu negu bolesnika i hemodijalizu bubrega.

Radove prema projektu Ministarstva zdravlja, izvodi preduzeće ''Ratko Mitrović'', a finasiraju ih Evropska investiciona banka i bivše Ministarstvo nacionalnog plana. Vrednost radova je 82.000.000 dinara.

Sredinom nedelje, gradilište su posetili i ministar zdravlja Zoran Stanković, potpredsednica Vlade Verica Kalanović, gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma i predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

Miletić je napomenuo da će ovog meseca bolnica dobiti Centralni informacioni sistem, a u planu je i realizacija projekta Sistema solarne energije za zagrevanje vode.

Reč je o projektu vrednom 8.000.000 dinara, koji će se isplatiti za dve godine, jer se sada za to koristi gas, napomenuo je Miletić.

Ove godine bolnica u Jagodini, u kojoj se uz građane Jagodine leče i građani Svilajnca i drugih opština Pomoravskog okruga, dobiće i multislajsni skener vredan oko 600.000 evra, koji je obećao bivši ministra zdravlja Tomice Milosavljevića.

Bolnica u Jagodini je prošle godine bila druga u Srbiji (bolnica u mestu do 100.000 stanovnika) u kojoj je najviše urađeno na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite, prema istraživanju Instituta za javno zdravlje "Batut" Beograd.