sreda 8. septembar 2010.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Jagodina nudi investitorima 150 hektara zemljišta

Jagodina nudi investitorima 150 hektara zemljišta

JAGODINA - Investitorima koji žele da ulože u Jagodinu na raspolaganju je 150 hektara uz Koridor 10, rekao je gradonačelnik tog grada Dragan Marković tokom susreta sa ministrom za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliverom Dulićem.

Dulić i Marković obišli su industrijsku zonu u Jagodini, koja se nalazi uz Koridor 10, a koja je ovih dana infrastrukturno opremljena za prijem novih investitora.
"Danas u Srbiji zemlja može da se da ispod tržišne cene ili potpuno besplatno ukoliko investitor ispuni određene uslove u skladu sa zakonom i uredbom," izjavio je tom prilikom ministar Dulić a prenela je Palma plus. "Potrudili smo se da za investiranje u Srbiji obezbedimo najbolje moguće uslove i siguran sam da je Srbija danas najbolje mesto za investiranje u regionu ," dodao je Dulić. On je naveo da je, s tim u vezi, ključna dobra i kvalitetna uprava, lokalna samouprava koja brzo odgovara na zahteve investitora u pogledu izdavanja građevinskih dozvola i svih neophodnih dokumenata. Lokalna samouprava koja je aktivna i koja rešava probleme investitora, i ono što je najvažnije - obrazovana radna snaga koja je u stanju da odgovori na izazove 21. veka u pogledu tehnološke osposobljenosti i opremljenosti.
Jagodina ima sve te preduslove "i stalo nam je da bude centar regiona i da ostali gradovi i opštine u okruženju slede primer Jagodine," izjavio je Dulić.

Pošto je završeno infrastrukturno opremanje industrijske zone u Jagodini, koja se nalazi uz Koridor 10, samo 300 metara od naplatne rampe, prvi investitor iz tog grada već je počeo da gradi proizvodni objekat a zainteresovano je i više investitora iz inostranstva. Potpisan je i ugovor sa jednim mađarskim proizvođačem ambalaže za lekove o ulaganju u Jagodinu.

Dozvoljavamo ulaganje u proizvodnju koja ne zagađuje životnu sredinu i ne dajemo zemlju za izgradnju supermarketa, kazao je gradonačelnik Jagodine. On je podsetio da je uslov za besplatno dobijanje zemlje, sa kompletnom infrastrukturom, što podrazumeva struju, gas, vodu, i prilazni put zapošljavanje 23 radnika po hektaru, dok je za investitore iz Jagodine taj uslov nešto blaži i iznosi zapošljavanje 10 radnika po jednom hektaru, jer su oni kao građani Jagodine punili i pune budžet grada.