petak 8. april 2011.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Pavličić: Vladajuće stranke ne mogu biti u opoziciji

Pavličić: Vladajuće stranke ne mogu biti u opoziciji

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić javno je opomenuo članice vladajuće koalicije da ne mogu istovremeno da budu i na vlasti i u opoziciji.

- To što su predstavnici vladajuće koalicije na prošloj, više puta prekidanoj, sednici Skupštine Grada glasali protiv odluka Gradskog veća ubuduće neće biti tolerisano. Ne može se istovremeno biti i u vlasti i u opoziciji i svaki naredni takav slučaj biće sankcionisan - dodao je Pavličić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Gradonačelnik je ukazao da pred gradskim vlastima stoje veliki poslovi, da treba realizovati niz značajanih planova, a ko hoće da se bavi politikanstvom i ličnom promocijom, kako je rekao, neće više biti član vladajuće koalicije.

- Radi se o principu i ubeđen sam da za takav stav imam podršku većine. Ukoliko je ne bude, spreman sam i za odlazak u opoziciju, jer i to je deo političkog života - nastavio je Pavličić.

Povod za iznenadno obraćanje javnosti bila je u ponedeljak završena maratonska sednica Skupštine Grada, na kojoj su, kako je naveo, "pojedini članovi" vladajuće koalicije glasali protiv odluka Gradskog veća.

- To su u više navrata učinili odbornici Ujedinjenih regiona Srbije, koje čine pripadnici G17 plus i Narodne partije, tražeći najpre da se reši pitanje mandata Vere Kopicl, koja je iz pomenute odborničke grupe prešla u nezavisne, a potom odbili da razgovraju o naknadno uvrštenim tačkama dnevnog reda po hitnom postupku. Nesuglasica je bilo i oko funkcionisanja Dečje ustanove "Radosno detinjstvo", Sportsko-poslovng centra "Vojvodina" i JKP "Vodovod i kanalizacija" - podsetio je Pavličić.

Pavličić je potvrdio da je potpisao razrešenje jednog od svojih pomoćnika, Vladimira Kopicla, koji je takođe napustio G17 plus.

- To mesto je po koalicionom dogovoru pripalo G17 plus i od njih zavisi da li će ga popuniti i ko će na njemu biti. Što se smene dosadašnjeg direktora Gradske biblioteke Dragana Kojića tiče sve je obavljeno po zakonu. Bibliotekom upravlja Grad, a ta funkcija, prema dogovoru, pripada Ligi socijaldemokrata Vojvodine i ona je s pravom predložila svog čoveka - zaključio je Pavličić.

Komentari

Sta bre ovaj ,,DEMOKRATA,,prica.Svaki poslanik je vlasnik svog mandata i treba da se brine o misljenju onih sto ga izabrase(teoretski).Jednopartiski sistem izumreo je. I ovako je ova vladajuca koalicija ,opozicija svom narodu(da ne navodimo sve detalje a narocito ono sa ,,NE ZAMENJIVIM,,sa vise funkcija...)